" />

Salam hujung minggu semua..hari ni Kak Rizz nak share bagaimana resveratrol dalam vivix bantu pesakit kanser.  Agak heavy topic ni, tapi kak Rizz memang dah lama nak share.

Ilmu yang best dan bermanfaat, rugi kalau di perap je kan. Kata nak bantu ramai orang..kene la rajin-rajin share ye dak? hehe..

Beberapa bulan kebelakangan ni, grup  kami #SuperStarShaklee sering menghadiri kelas bersama Dr. Haresh. Beliau dijemput khas untuk berkongsi mengenai topik-topik kesihatan yang semakin meruncing lately ni.  ye la…kita ni kan nak bantu ramai orang melalui produk yang best, kene la tambah ilmu dengan yang pakar..tidak la sembang kosong, je kan…

Memang best giler dengar penerangan beliau, tapi pada masa yang sama, semakin seram dengan dunia pemakanan kita ni sebenarnya.

Rasanya macam setepek-setepek kene kat batang hidung sendiri.  adeh…..processed food, kepantangan nombor satu. Frozen food pun kena elak jugak.  Bukan ke dua ni lah yang selalu mak mak moden yang berkerja harapkan sebagai satu cara mudah dan ringkas untuk menyediakan makanan untuk ahli keluarga tapi pada masa yang sama sibuk dengan urusan mencari rezeki.  Bab ni, KakRizz share on next time punya entri ye.  This time around, let me share on bagaimana resveratrol dalam vivix ni boleh bantu pesakit kanser ye.

Apa itu resveratrol? sebut pun dah tergeliat lidah yek..heheh….

Boleh refer kat sini untuk baca lebih lanjut mengenai resveratrol :

All about resveratrol

Apa yang best dan menariknya, kita tak perlulah nak makan dan nak beli anggur berkilo-kilo setiap hari untuk mendapatkan khasiat resveratrol ni.  Sebab kita ada Vivix yang sangat tinggi dengan resveratrol yang memang membantu pesakit kanser ni.

Berdasarkan kajian klinikal, telah dipastikan bahawa kandungan resveratrol dapat membantu merencatkan sel-sel kanser yang jahat lagi giler ni. Rasanya semua maklum yang kita semua mempunyai sel kanser didalam badan kita.  Samada ianya aktif atau pun tidak, adalah bergantung kepada sistem imunisasi badan seseorang tu.

Saya juga pernah kongsikan kajian klinikal mengenai sel kanser yang terencat dan membunuh diri sendiri disebabkan oleh resveratrol dalam vivix ni.  Mungkin kalau u olls nak refer, boleh singgah kat entri ni sekejap.

Analogi yang paling mudah yang Kak Rizz boleh cerita mengenai sel giler kanser ni lebih kurang macam ni.  Rasanya semua tahu tak pasal pokok duit-duit? ala…pokok yang menjalar yang berakar-akar tu..yang sangat mudah membiak dan menumpang di atas pokok lain.

Sel kanser seperti pokok duit-duit dan akarnya

Sel kanser seperti pokok duit-duit dan akarnya

 

Ha…ingatkan …itulah pokok duit-duit.  Pokok yang menjalar dengan akar-akar yang berserabut mencari punca makanan dan sumber air untuk terus membiak dan memonopoli pokok yang ditumpang.  Macam tu jugak lah sel kanser dalam badan kita ni.

Sel kanser telah menumpang dan memonopoli sistem dalam badan manusia dan mengakibatkan segala supplement yang kita makan tidak dapat diserap dengan baik dek kerana sel-sel kanser ni.  Akarnya yang membiak bagai giler dan sangat rakus tu yang akan menyedut semua khasiat dan zat-zat yang kita salurkan untuk tubuh kita.

Dinding sel kanser ni memang tebal dan kebal dan tidak boleh dipotong atau dicantas begitu sahaja. Kajian klinikal telah membuktikan bahawa dengan pengambilan vivix yang tinggi antioksidant dan resveratrol ni bantu merencatkan serangan sel kanser ke atas tubuh manusia.

Bagaimana ia berlaku ? Resveratrol dalam vivix ni akan mula memotong akar-akar pokok duit-duit tu.  Akar yang tebal dan serabut tu berjaya dimusnahkan oleh vivix dengan dose yang bersesuaian.  Apabila akar-akar ni mula tercantas dan tercaras, maka sel-sel kanser ni akan mula musnah dan seterusnya memusnahkan diri sendiri.

Bila sel-sel kanser semua dah musnah, dengan mudahlah badan nak menyerap segala supplement yang kita bekalkan kepada badan kita.  Vivix akan mula menjalankan tugasan yang lain pula. Kalau tadi, dia telah berjaya mencaras segala akar, sekarang vivix akan mula membaiki sel-sel yang telah rosak. Vivix seterusnya akan membina sel-sel baru selepas 120 hari beroperasi dengan baik di dalam badan.

Sebab itu lah, kita kalau nak dapat kesan yang baik dari supplement, perlu bersabar dan menunggu sehingga 120 hari, kerana dari detik itulah, baru badan dapat bertindakbalas sepenuhnya .

Apabila sel-sel baru dibentuk, pesakit akan menjadi lebih sihat dan kuat berbanding dulu.  Kak Rizz sendiri ada banyak testimoni mengenai pesakit kanser ni.  Sejak dari mereka menderita stage 3 atau 4, mereka bangun untuk terus melawan dengan kanser ni.

Dan alhamdulillah, mereka ditemukan dengan vivix ni. Sebab itu, kita semua perlu berkongsi khasiat dan kebaikan vivix yang tinggi resveratrol ni.  Kalau di kira atau dihitung dengan wang ringgit, pastinya kita akan mendahulukan kesihatan yang baik.  Hanya mereka yang pernah mengalami sahaja yang bersetuju dengan statement kak rizz ni.

Antara khasiat lain vivix ni, kak rizz memang share sebelum ni.  Boleh la rujuk kat entri-entri sebelum ni ye. Kak Rizz ada jugak buat study dan pembacaan melalui internet mengenai keberkesanan dan khasiat resveratrol ni membantu pesakit kanser.  Antara yang best dan boleh dijadikan panduan : The truth about canser 

Kalau ada yang perlukan nasihat secara terus atau pendapat atau apa saja penjelasan lanjut, boleh la calling-calling atau text kak rizz.  In sha Allah, segala persoalan akan dibantu dan diselesaikan.

Contact kak rizz ok, @ 0193054169