" />

Tips Holiday Bajet

Ada yang mencari tips holiday bajet untuk school holiday kali ni ? Kalau dah namanya school holiday, macam dah jadi acara wajib parents kene cuti dari kerja dan bawa anak-anak gi jejalan, kan…hehe..ini memang dah trend parents sekarang. Korang pun macam Kak Rizz...

Riadah Sihat di Pagi Ahad

It’s Sunday !!! Hari istirehat untuk semua. Setelah bekerja selama 5 hari, Sabtu sibuk membersihkan apa yang patut, Ahad memang khusus untuk berehat dan beriadah. Apa aktiviti anda sekeluarga? Yang bujang pulak, apa bikin di hari Ahad…haa…yang...

Amir & driving testnya..

Bismillahirrahmanirrahim.. Sabtu lepas Kak Rizz dan anak-anak kecik gi ikut en.suami ambil Amir, anak bujang kami dari driving schoolnya. Jejak je kaki kat area driving school tu, terasa kembali 20 tahun dulu punya memori. Kenangan sewaktu diri mengambil ujian...

Anak-anak Syurgaku

Bismillahirahmanirahim… Kejap ada…kejap tak ada…huhu…mengecewakan la Kak Rizz ni…2015 targetnya nak konsisten la update blog kesayangan ni…chayuk chayuk… Izinkan Kak Rizz mulakan kisah mengenai 2 anak kecil Kak Rizz. Aisy...

Fakta menyeramkan mengenai kencing manis

Salam hujung minggu untuk semua, dan semoga berada di dalam keadaan yang sihat dan gumbira hendaknya. Pagi ni, bangun-bangun je dari tidur, terus Kak Rizz teringat mengenai fakta kencing manis yang baru Kak Rizz baca malam tadi. Baca sampai tertidur ??...