" />

set tekanan darah rendah

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca yang saya sayangi

Hari ni nak cerita pasal tekanan darah rendah pula.  Set tekanan darah rendah shaklee terdiri daripada 3 komponen di atas. Jom tengok apa kelebihan 3 vitamin ini untuk mereka yang HB rendah.

① Vitalea

Vitalea merupakan multivitamin yang kaya dengan iron. Kita sedia maklum bahawa iron merupakan komponen utama untuk menambah darah. Iron terdapat di dalam makanan seperti daging merah. Jika kita mempunyai darah rendah, selalunya doktor akan sarankan untuk kita lebihkan iron dalam makanan. Namun, banyak mana je iron kita boleh makan. Contoh hati ayam dan daging banyak mana kita leh telan? Silap haribulan kita akan rasa loya tekak, dan buang balik. so, no point juga. Vitalea merupakan vitamin yang lengkap dengan 28 jenis mineral termasuk vitamin B12 yang boleh membantu di dalam pembentukan sel-sel darah merah. Selain itu, khasiatnya yang lain untuk tulang, gigi, gusi, pertumbuhan, penglihatan, tisu dan memetabolismakan lemak dan karbohidrat dalam tubuh juga tidak boleh disangkal lagi. Namun kat sini saya spesifik tekankan fungsinya yang utama iaitu untuk pembentukan sel darah merah

② Vitamin B

Buah yang mengandungi Vitamin B seperti tembikai, avocado, nenas, kurma dan pisang amat terkenal di dengan kandungan vitamin B yang tinggi. ia dikategorikan sebagai vitamin B kerana fungsinya untuk menyeimbangkan darah dalam badan. Terdapat 8 komponen utama di dalam Vitamin B shaklee, namun komponen yang paling utama untuk menaikkan darah adalah B12, B1 dan B6. B12 seperti yang terkandung di dalam vitalea iaitu untuk membantu pembentukan sel darah merah, B6 untuk menukar glikogen (tenaga yang tersimpan) kepada gula dalam darah. Manakal B1 pula untuk menukar glukosa dan karbohidrat kepada tenaga.

③ Vitamin C

Vitamin c nampak macam x kena mengena kan? Tapi kenapa ada dalam set ni? Ini kerana vitamin c membantu penyerapan vitalea dengan lebih sempurna. Jika anda ambil vitalea saja untuk naikkan darah, anda mungkin akan dapati darah tak naik2 pun, sebab penyerapan iron di dalam badan tidak sepenuhnya. Untuk memaksimumkan penyerapan, anda disarankan untuk mengambil sekali vitamin C ini supaya penyerapan vitalea dapat dilakukan 100%. Selain tu, fungsi lain vitamin c jangan cakaplah ye..memang banyak sangat…untuk cantik  kulit, kuatkan imun sistem badan, bantu pembentukan kolagen, menyembuhkan alergi, luka dsb.. the list goes on. Boleh rujuk di sini: Vitamin C.

JOM tengok sini: TESTIMONI SET TEKANAN DARAH RENDAH SHAKLEE

Semoga info ini bermanfaat untuk anda. Kosnya pun amat berbaloi sebab setiap botol boleh tahan sehingga 4 bulan, kecuali vitamin C tahan sampai 6 bulan. Untuk order DAN konsultansi percuma, boleh hubungi saya seperti di bawah:

===========
Hubungi
===========
Pengedar Vivix Shaklee Klang