" />

Set Darah Tinggi

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

Bismmillahirrohmanirrohim..hari ni saya nak bercerita pasal set darah tinggi pula ye.

Darah tinggi merupakan pembunuh utama selain 2 lagi penyakit yang terkandung di dalam penyakit 3 serangkai. Darah tinggi terjadi apabila saluran darah terlebih bekerja terutamanya apabila terlalu marah, stress dan makan terlalu banyak daging merah. Ia mungkin normal di usia muda, tapi jika tidak dirawat, penyakit ini boleh menyebabkan kegagalan jantung untuk berfungsi.

Jangan terkejut penyakit jantung penyumbang 75% kepada serangan jantung dan strok. Sila teruskan bacaan anda di sini untuk penjelasan lanjut.  Seperti yang kita tahu, serangan jantung yang pertama mungkin serangan jantung yang terakhir untuk seseorang itu. Darah tinggi yang berlarutan pula boleh mengakibatkan kegagalan buah pinggang untuk berfungsi kerana saluran darah yang halus mula mengecut dan tidak lagi berfungsi untuk membersihkan sisa-sisa dalam badan. Serangan jantung berlaku akibat saluran darah yang tersumbat.

Lebih buruk lagi, buta atau masalah penglihatan boleh berlaku apabila saluran darah di bahagian mata pecah. Pernah saya dengar berita kematian yang hanya hanya disebabkan oleh operate mata untuk buang katarak. Kita selalu fikir operate mata mana ada kena mengena dengan jantung. Tetapi nak dijadikan cerita sebelum operate tu darah arwah agak tinggi, tapi doktor kata boleh teruskan juga. Sebaik selepas operate, mata dah elok, boleh melihat dengan jelas, tetapi arwah kemudiannya mengalami sesak nafas dan meninggal dunia pada malamnya…Innalillah…Al-fatihah untuk  Arwah… Punca utama di sini adalah kerana darah tinggi..

Cukup mengenai itu, JOM kita bantu mak ayah atau kita sendiri yang ada darah tinggi. Kebergantungan kepada ubat darah tinggi juga tidak elok kerana ia akan memberi kesan jangka panjang yanglain seperti sakit buah pinggang dan sebagainya. Marilah bertukar kepada pencegahan atau supplement yang semulajadi dan sudah tentu tidak mengandungi bahan kimia langsung.

SET DARAH TINGGI SHAKLEE terbahagi kepada dua set iaitu:

1) Set premium Darah tinggi

2) Set bajet darah tinggi

SET PREMIUM DARAH TINGGI

Set premium darah tinggi pula mengandungi semua yang ada di dalam set bajet dan ditambah dengan sebotol Vivix ini. Bagi mereka yang mempunyai penyakit bukan sahaja darah tinggil tapi dah merebak sampai ke kencing manis dan buah pinggang, set bajet darah tinggi amat-amat tidak digalakkan kerana masalah yang serius tidak boleh di rawat hanya dengan set bajet. Apatah lagi sekiranya masalah darah tinggi tersebut telah merebak hingga ke organ-organ yang lain..Nauzubillah…

Vivix adalah penyelesaian yang paling CEPAT dan SELAMAT.. Ia mengandungi resveratrolyang kaya dengan polifenol yang bersamaan dengan 3000 gelas wain merah. Akan tetapi iaya halal dan tidak diperam macam wain…Semestinya alternatif terbaik bagi muslim. Reservatrol nya pula berfungsi untuk melambatkan penuaan sel, seperti yang kita tahu sel yang semakin tua lebih terdedah kepada penyakit dengan mudah, jadi makan ubat banyak mana pun kalau sel dah tak berfungsi, tak mendatangkan apa2 kesan yang baik.

Vivix mengandungi anti-oksidan yang tinggi, anti-kanser dan anti-penuaan.  Ia amat terkenal untuk menyelesaikan penyakit 3 serangkai (darah tinggi+ diabetes+ buah pinggang). Pengidap darah tinggi yang kronik amat2 disarankan untuk ambil Vivix ni sebelum bahagian atau organ mereka yang lain terjejas. Ianya halal disahkan oleh Islamic Service of America dan mendapat kelulusan Kmeneterian Kesihatan Malaysia. Ianya dipatenkn hanya untuk Shaklee. So, cubalah cari produk jus2 lain yang sewaktu dengannya, memang tidak boleh menandingi sebotol vivix.

SET BAJET DARAH TINGGI

① Garlic 

Dalam ubatan tradisional, memang amat2 disarankan bagi yang mengalami darah tinggi untuk mengambil garlic..Tapi anda pun tahu kan garlic tu bau cmana. Dalam masakan pun leh tolerate masukkan sebiji garlic je, kalau banyak2 bau dia akan menjejaskan makanan tersebut. Garlic mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah tinggi. kolestrol jahat dan memelihara kesihatan selular. Ia juga mengurangkan kepekatan darah, trigliserid dan meningkatkan kolestrol baik, seterusnya mengawal tekanan darah, jantung dan penyakit berkaitan koronari. Hanya ambil 2-4 tablet sehari mampu menurunkan darah sehingga 8point.

② Omega Guard

Kandungan DHA dan EPA yang berasal dari minyak ikan laut dala mampu menghalang thombrosis(saluran darah tersumbat), turunkan darah tinggi dan cairkan darah. seterusnya mengelakkan penyakit jantung, mengekalkan tahap kolestrol LDL , mengawal obesiti dan mengah arteriosclesrosis. Ia juga amat popular bagi mereka yang ingin kurus sebab ia mampu pecahkan lemak berlebihan dalam badan.

③ Phytocol-st 

Amat terkenal dengan fungsinya untuk menurunkan kolestrol jahat melalui 2.000 mg filosterol sehari. Ia diperbuat daripada minyak tall (sejenis kelapa) yang mengandungi 90% sitostanol dan 10% compestanol. Tahap fitosterolnya pula adalah sebanyak 15%. Pengambilan 2000mg fitosterol setiap hari adalah bersamaan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato. Untuk mendapatkan 2000mg fitostrol sehari, hanya perlu makan 4 biji phytocol-st. Mudah bukan? compare tu if kena makan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum atau 425 biji tomato..sape sanggup? Nak telan sebiji tomato contohnya pun mustahil ?

JOM LIHAT TESTIMONI SET DARAH TINGGI DI SINI.

CARA ORDER
===========

Boleh call jer RR terus @ 019 3054169.

Ataupun kalau nak pm di fb pun, boleh jugak. RR ada kat sini : FB Rizz Zahari

Kalau nak beli online terus Set ni pun boleh…Tekan jer sini..:

i) Set Darah Tinggi Premium

ii) Set Darah Tinggi Bajet

Sementara kita masih di beri kesempatan dan rezeki ni, elok la kita allocate untuk kesihatan kita.  Siapa lagi yang bantu kita, kalau bukan diri sendiri kan.

Macam tu jugak la dengan parents kita.  Siapa lagi yang nak bantu diorang, kalau bukan kita, ye kan…

Ok la..itu jer kali ni..semoga perkongsian hari ni memberi  manfaat untuk kita semua..