" />

Set Kurus Shaklee

Nak tahu set kurus SHAKLEE yang berkesan? Set kurus shaklee terbhagai kepada 2 iaitu SET KURUS SHAKLEE PREMIUM atau SET KURUS SHAKLEE BAJET.

Fungsi set kurus shaklee ni pula terbahagi kepada 3 bahagian:
Sebagai agen detoksifikasi

1) Herblax: 

merupakan detoksifikasi yang tinggi kandungannya. Sebab tulah hanya boleh ambil 4 kali sahaja seminggu. tidak boleh lebih.  Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Ia Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh, Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut, Membantu masalah sembelit, Mengempiskan perut dan Melawaskan pembuangan air besar.

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.

Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

2) Alfalfa complex

Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan. 

Fungsi Alfalfa dalam set kurus shaklee:

– Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
– Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
Sebagai agen pemecah lemak
3) Lecithin
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak degil badan kita. Lecithin dikenali sebagai ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dan membantu lemak terapung dalam darah seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran. Kalau anda nak tahu, lecithin ni tak boleh dihasilkan oleh badan, tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita.
4) Omega Guard


Omega Guard terkenal sebagai supplement yang mengawal paras kolestrol seterusnya menjaga kesihatan jantung. Tetapi, tahukan anda yang Omega juga berfungsi untuk membakar lemak? Rahsianya adalah pada fatty acid iaitu asid lemaknya. Omega Guard juga mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin”. Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.

Selain itu, Leptin ini juga boleh membantu meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana ia akan membantu kita untuk mengurangkan berat badan. Tak semua LEMAK itu tidak bagus…ini salah satu contoh lemak yang bagus iaitu OMEGA 3 FATTY ACIDS.
 
Apa bezanya antara Lecithin dan Omega Guard?
Fungsi Lecithin dan Omega Guard untuk pengurusan berat badan adalah sama iaitu membakar lemak. Bezanya adalah pada harga. Lecithin lebih murah berbanding Omega Guard…Tapi kalau nak bandingkan omega guard dengan lecithin, sudah tentu omega guard lagi cepat kesannya. 
Sebagai agen pembina otot
5) cinch shake
Terdapat dalam 3 perasa iaitu: coklat atau vanilla atau cafe latte. Cinch shake merupakan protein. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%. Selain itu, pengambilan protein juga mampu memberikan rasa kenyang yang lebih lama dan menjadikan badan lebih bertenaga.
Paling istimewa, cinch shake mengandungi leucine untuk menaikkan metoblisme badan. Bila metabolisme badan meningkat, mudah untuk sistem badan berfungsi membakar lemak dalam badan. 
6) Cinch energy tea Mix

Mengandungi teh eksklusif dengan teh hijau dan roibos merah dan putih. Ia meningkatkan metabolisme badan dan yang paling bagus, ia juga menggalakkan tenaga. Ia tinggi dengan anitoksidan yang boleh membebaskan radikal bebas dari badan kita dan seterusnya memudahkan proses menguruskan badan. Ia mengandungi Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan dan merupakan Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. Paling penting, ianya TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.===================================================

Jika anda mempunyai kekangan bajet, anda bolehlah mengambil set kurus shaklee bajet di bawah:

Fungsi set kurus shaklee asas ini:

1) Herblax: 

merupakan detoksifikasi yang tinggi kandungannya. Sebab tulah hanya boleh ambil 4 kali sahaj seminggu. tidak boleh lebih.  Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Ia Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh, Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut, Membantu masalah sembelit, Mengempiskan perut dan Melawaskan pembuangan air besar.

2) Alfalfa complex

Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan. 

Fungsi Alfalfa untuk kurus:

– Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
– Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
3) Lecithin
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak degil badan kita. Lecithin dikenali sebagai ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dan membantu lemak terapung dalam darah seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran. Kalau anda nak tahu, lecithin ni tak boleh dihasilkan oleh badan, tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita.

 

Ramai ke yang dah berjaya turun berat dengan set kurus shaklee ni? Tak caya? JOM tengok testimoni di sini: TESTIMONI SET KURUS

Nak tahu APAKAH FAKTOR KEGEMUKAN? Klik sini: Faktor Gemuk

Read more: Klik sini

 

===============================================

Semoga info ini bermanfaat untuk anda. tak salah mencuba kerana set kurus shaklee ni juga untuk kesihatan anda, bukan sahaja untuk kurus. Kosnya pun amat berbaloi sebab setiap botol boleh tahan sehingga 2 bulan jika ambil. Tiada komitmen yang memerlukan anda untuk terus ambil set kurus shaklee ini jika anda susah mencapai berat yang diidamkan. Untuk order, boleh hubungi saya seperti di bawah:

===========
CARA ORDER
===========
✍ PM: http://www.facebook.com/zahari.rizana

Call/SMS/WhatsApp: 019.3054169

➲ COD Area: Shah Alam , Klang, Meru, Setia Alam, Port Klang

Pos : Semenanjug Malayi

Nak tau cara makan set kurus ini, sila klik sini: CARA MAKAN SET KURUS SHAKLEE YANG BERKESAN

 

Ikhlas dari saya pengedar Shaklee terbaik dan bertauliah anda: