" />

Set mengandung shaklee

Tahniah! anda hamil…

Anak itu adalah anugerah yang tidak ternilai, hadiah yang tidak boleh didapati dari mana2…Alhamdulillah..

Namun, ibu hamil sering merasakan lesu dan kurang bertenaga kesan daripada selera makan yang kurang dan sering loya di awal kehamilan. Pembentukan janin pada awal kehamilan amat penting untuk menentukan tahap kesihatan dan survival janin tersebut di akhir kehamilan. Ibu yang kurang bertenaga dan makan yang tidak terjaga akan mendapat nutrien yang kurang, dan ini boleh menjejaskan kesihatan janin dalam tubuh. Walau bagaimana sekalipun kurang berselera, ibu harus memastikan makan secukupnya supaya nutrien dapat disalurkan kepada janin. Namun, bukanlah mudah untuk melepasi fasa pertama kehamilan ini terutama ibu yang mengalami alahan yang teruk.

Oleh itu, asid folik sahaja tidak mencukupi untuk memulihkan tenaga dan selera ibu. Ibu yang bijak semestinya ingin memastikan diri terus kekal bertenaga dan berselera untuk kebaikan anak di dalam perut. Sebab itulah SET KEHAMILAN SHAKLEE didatangkan lengkap untuk memenuhi keprluan ibu dan anak dari kehamilan trimester 1 hingga 3.

SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 1 & 2

① VITALEA

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama dan kaya dengan iron untuk membantu pembentukan sel darah merah. Amat sesuai bagi ibu yang hamil yang HB rendah. Ia mengandungi asid folik yang juga penting untuk perkembangan janin di dalam perut. Kandungannya juga lebih lengkap dari Obimin dan menepati piawaian yang ditetapkan oleh USA RDA untuk ibu mengandung. Ibu mengandung yang mengambil vitalea akan merasakn diri lebih bertenaga dan yakin dengan cukup nutrien.

② VITAMIN B

Terdapat banyak kumpulan vitamin B di dalam vitamin B compleks shaklee. Namun yang penting untuk IBU HAMIL ADALAH Vitamin B1, B2, B3, B5, B6 dan B12. Vitamin B1 berfungsi untuk mengurangkan loya2 dikalangan ibu mengandung selain melancarkan proses penghadaman. Vitamin B2 pula dikenali sebagai riboflavin yang penting untuk perlembangan janin di trimester pertama kehamilan dan membantu penyerapan makanan oleh ibu kepada janin.  Vitamin B3 membantu mengurangkan rasa loya dan muntah dan penting dalam pembentukan sel otak janin. B5 dapat meleihara sel darah merah yang penting untuk menyeimbangkan tekanan darah ibu mengandung. B6 lebih dikenali dengan nama pridoksin amat penting untuk meningkatkan imun sistem semasa kehamilan. B12 penting untuk membentuk sifat saraf pusat janin dan sel darah merah.

③ VITAMIN C

Vitamin C bantu hilangkan sembelit. Selain meningkatkan imun sistem ibu kerana ibu pada trimester ini memang mudah demam dan terkena selsema atau sinus. Vitamin C juga amat penting untuk membantu penyerapan vitalea dengan lebih sempurna. Vitalea mengandungi zat besi yang amat penting untuk ibu yang hamil mengelakkan dari anemia dan tekanan darah rendah. Vitamin C dalam set mengandung shaklee juga mampu menyelesaikan kebanyakan alahan atau masalah kulit yang dialami oleh ibu mengandung. Ibu mengandung sering mengalami masalah alergi pada kulit kerana perubahan hormon secara mendadak. kekurangan vitamin C boleh menyebakan alergi atau gatal2 yang lebih teruk.

④ OSTEMATRIX

Ostematrix dalam set mengandung shaklee pula merupakan sumber kalsium yang mengandungi Vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapan kalisum ke dalam badan denga lebih optimum. Vitamin D yang didapat dari ostematrix juga amat penting untuk mengurangkan risiko hipertension dan diabetes. Ia juga amat penting untuk meningkatkan imun sistem dan pernafasan bayi. Oleh kerana janin di dalam tubuh tidak mendapat sinar matahari secukupnya, vitamin D amat pnting kera aia menyalurkan vitamin yang disalurkan oleh sinar matahari. Ibu mengandung juga memerlukan kalsium yang secukupnya untuk mengelakkan sakit pinggang, tulang dan urat saraf. Pengambilan susu belum tentu mencukupi danbelum tentu dapat diserap oleh badan sepenuhnya. Dengan kehadiran magnesium dalam ostematrix, ia dapat membantu memaksimum kan penyerapan kalsium di dalam badan, tak caye? cuba telan 4 bj ostematrix masa sakit belakang atau tulang, anda pasti akan merasakan keberkesanannya. yang paling istimewanya, ostematrix ni memang tak de bau langsung. Jadi, ibu hamil yang tak leh langsung bau susu akan merasakan Ostematrix ni mudah ditelan dan amat membantu.

SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 3

Set mengandung Shaklee Trimester 3 mengandungi semua vitamin di atas iaitu: vitalea + vitamin B + vitamin C + Ostematrix. Cuma kerana pada trimester ini perkembangan janin lebih tertumpu kepada perkembangan otak, pengambilan Omega guard memang sangat penting. Ia mengandungi DHA dan EPA daripada ikan laut dalam sejuk yang berkualiti tinggi dan mampu membentuk sel otak yang baik untuk ibu dan anak. Ibu pada trimester 3 in akanmendapati mereka mudah lupa, jadi Omega Guard ni bukan sahaja penting untuk bayi, tetapi juga untuk ibu.

Namun, ibu hamil perlu diingatkan bahawa perlu BERHENTI AMBIL OMEGA GUARD pada 2 minggu terakhir sebelum melahirkan anak. ini kerana omega guard memkatkan darah dan risiko tumpah darah boleh berlaku jika diambil 2 minggu sebelum tarikh due. 

VITAMIN TAMBAHAN : ENERGIZING SOY PROTEIN

Selain vitamin di atas, ESP juga amat penting untuk ibu menagndung, kerana ia mampu membekalkan tenaga dan mencantikkan kulit ibu dan bayi. Kita sering dengar ibu mengandungi suka minum soya supaya kulit anak cantik dan putih berseri. Oleh itu, pengambilan ESP soya ni cukup memberikan khasiat yang anda perlukan, malah lebih baik daripada susu soya biasa kerana ia merupakan Non-GMO yang mana pengambilannya tidak akan menyebabkan side effect yang lain sepeti gout, buah pinggang dsb. Berbanding soya yang lain, risiko kerosakan buah pinggang boleh berlaku kera ia berunsurkan GMO. GMO adalah genetically modified organism yang digunakan untuk menyuburkan tanaman. bahanya GMO adalah kerana boleh menyebabkan pendarahan perut, pertumbuhan sel kanser, kerosakan organ, ginjal, darah, sel hati dan kematian yang mengejut. ISTIMEWANYA ESP adalah bebas GMO, oleh itu, bebas dari segala bahan kimia yang membahayakan. anda juga pasti pernah membaca artikel bahawa protein dari sebuah syarikat gergasi telah menybabkan kematian seorang penggunanya. dan protein itu setelah dikaji adalah tidak bebas GMO.

=======================================================================

JOM tengok sini: TESTIMONI SET MENGANDUNG SHAKLEE, shaklee untuk ibu mengandung anemia, diabetes, tekanan darah tinggi, berpuasa

Semoga info ini bermanfaat untuk anda. Kosnya pun amat berbaloi sebab setiap botol boleh tahan sehingga 4 bulan. Untuk order DAN konsultansi percuma, boleh hubungi saya seperti di bawah:

Pengedar Vivix Shaklee Klang