" />

Set Menyusu shaklee

Oppss..sebelum anda klik pangkah…jom tengok dulu apa yang kami tawarkan untuk set menyusu ini.

Dengan kami anda bukan sahaja dapat produk, tapi juga kit lengkap untuk anda mulakan set menyusu shaklee ini…FREE GIFT ini akan dihantar bersama-sama dengan set menyusu anda secara percuma. Nilai FREE GIFT ini bersamaan:RM65..Ya..anda untung RM65. e-book milk booster (worth rm65) +Pill box (RM1) + Shaker bottle shaklee (RM10)..

Salam 11 Ramadhan. Pejam celik pejam celik dah 11 hari kita berpuasa. Bagi ibu yang menyusukan anak, bagaimana production susu anda sehingga hari ini? Kebiasaannya di bualn puasa, ia akan menurun sikit. Kalau banyak pun susu, kita akan mudah berasa lapar. Dari situ, nutrien badan kita pun berkurangan. Kita jadi lebih lemah dan tak bermaya untuk melakukan tugas seharian. Saya setuju dengan kebanyakan ibu yang mengatakn bahawa

“tak perlu supplement ni untuk banyakkan susu. Supplement ni tipu je, dah minum tak banyak pun susu.”

Bagi yang berkata begini, saya tidak salahkan mereka. Sebelum tu, kita kena tahu adakah mereka cukup minum air 3L sehari? sebab supplement mana pun kita amik, mom’s chocolate milk ke atau yang sewaktu dengannya, kalau kita ni jenis malas nak m inum air, susu tu tetap  tak keluar juga. Bukan susu tak ada, tapi dia pekat kat dalam badan kita, kita kena bantu dia cairkan susu tersebut. Sebab tu dalam Set menyusu shaklee ini lengkap dengan semua function yang diperlukan oleh badan untuk mencairkan susu yang pekat dalam badan dan seterusnya memekatkan semula setelah ia keluar. Sebab tu memang nampak sangat perbezaan antara susu yang dihasilkanoleh ibu yang mengambil suplement dan tidak mengambil suplement. Memang tak ambil supplement pun boleh banyak, tapi anda akan perasan, badan anda cepat lesu, lepas tu anak pun asyik nak demand je, x cukup kenyang. sebab susu tu cair. Jom tengok perbezaan warna susu bagi ibu yang ambil supplement dengan tidak di bawah:


Nampak sangat bezanya kan?..Bagi susu with esp, anak akan cepat kenyang, kalau wtihout esp, mesti anak akan demand lagi….tak caya..nanti cuba ye bila anda dh ambil set ni ;).

Susu yang mencurah-curah merupakan idaman setiap ibu yang menyusukan. Nak2 lagi bagi muslim, keinginan untuk menyusukan sampai anak genap 2 tahun benar2 dipegang oleh ibu walaupun di zaman kita. Kerana ia merupakan Firman Allah s.w.t sendiri di dalam. Al-Quran, surah Al-Baqarah ayat 2331 seperti di bawah. 


Sudah tentu ada sebab mengapa tuntutan menyusukan selama 2 tahun dinayatakan di dalam Al-Qur’an. Saya ada huraikan sebabnya di link ini: SEBAB MENYUSUKAN GENAP 2 TAHUN

Oleh itu, para ibu yang benar2 ingin melakukan tuntutan ini, pandanglah kedepan. Memang sekarang susu anda banyak, tapi boleh ke bertahan sehingga 2 tahun? Semakin lama, nutrien dan zat akan berkurangan dalam badan kita. Kita pun tahu untuk produce susu kena cukup nutrien dan zat. contohnya protein, banyak mana je anda boleh minum susu atau soya dalam sehari?,..daging dan sayur? adakah anda yakin makanan itu betul2 boleh diserap oleh badan?

Bagi ibu yang bijak, mereka akan berfikir secara long-term untuk kebaikan anak. Sebab itu Set menyusu shaklee sediakan segala nutrien yang ibu menyusu perlukan. Jangan salah sangka, bila dah amik set susu ni dah tak yah makan pun keluar susu ke? Salah…Anda masih perlu makan macambiasa, dan x perlu diet2 lagi dah sebb anda akan automatik diet bila dah amik set susu ni dan susu anda akan lebih banyak dan pekat, bila anda hasilkan banyak susu, rahim akan mudah kecut dan pulih , seterusnya lemak di badan akan mudah pecah dengan sendirinya untuk penghasilan susu tersebut.

APA KEBAIKAN SET MENYUSU SHAKLEE?

① SUSU AKAN MENJADI LEBIH PEKAT

Khasiat ostematrix amat penting untuk banyakkan susu sebab setiap tablet ostematrix bersamaan dengan segelas susu, kita perlukan susu untuk produce susu. Khasiat ESP dan Alfalfa pula mampu memekatkan susu kerana ESP membekalkan kandungan protein yang mencukupi untuk produce susu. Manakala alfalfa pula memekatkan darah kita dan sebab itulah susu menjadi pekat. Seperti yang kita sedia maklum, susu datangnya dari darah. Lihat rajah di bawah. Oleh itu, jika darah kita pekat, susu juga akan menjadi pekat kekuning-kuningan. Dan jangan terkejut kalau anda letak susu kat tengah panas matahari, susu akan bertukar warna jadi merah semula. 

VITALEA pula kaya dengan tumbuh-tumbuhan semulajadi, oleh itukadang-kadang anda perasan susu anda berwarna hijau. Ini adalah kerana kandungan vitalea dengan sayur-sayuran tersebut disalurkan melalui susu itu. Nah..sekarang nampakkan aak anda kecil2 lagi dah merasa sayur. Yang bagusnya, ia akan menjadi mudah untuk anda introduce sayur pada mereka nanti. Sebab tu ibu yang menyusukan anak akan dapati anak mereka mudah terima makanan bila sampai masa untuk diberi makan nanti. 

② MEMBEKALKAN TENAGA BERPANJANGAN.

Esp dan vitamin B memang terkenal dengan vitamin untuk memberikan tenaga. Even bagi mereka yang tak menyusukan anak pun suka ambil set tenaga Vitamin B dan ESP ini dan kebanyakan cutomer saya kata mereka rasa perubahan semakin aktif. Secara logiknya, jika ibu menyusu lebih bertana, mood anda akan lebih happy dan secara automatik susu pun jadi banyak. Tak caya? cuba pump susu masa anda dalam keadaan lemah, ngantuk dan bad mood, susu memang sangat2 sikit, 1oz pun susah nak dapat dlm stgh jam kan? Selaini tu, Vitamin B juga bantu cairkan darah dalam urat supaya CLOG DUCT atau sus tersumbat tidak berlaku. Sape yang pernah alami clog duct taulah betapa sakitnya clog duct, lagi sakit dari beranak tu  

③ PROSES MEMBUANG AIR BESAR MENJADI MUDAH TANPA SEMBELIT.

Vitamin C dan ostematrix dalam set pantang ni memang betul2 bantu hilangkan sembelit. Macam yang kita tahu sembelit berpunca daripada kekurangan kalsium. Ostematrix membekalkan kalsium yang gerenti mudah diserap oleh badan. Vitamin C pula amat terkenal untuk atasi masalah pelawasan. biasanya Doktor bekalkan lactulose untuk bantu cairkan nais. Tapi, tahukah anda lactulose merupakan gula synthetic yang digunakan untuk merawat sembelit yang teruk. Oleh itu, ia juga mempunyai side effect yang lain. Lebih baik mengambil jalan semulajadi untuk melembutkan najis tersebut iaitu dengan mengambil vitamin c dan ostematrix yang mana ia bersamaan dengan memakan 5 biji oren dan 1 gelas susu.

④ KULIT DAN PAYUDARA MENJADI CANTIK

BONUSS…!! orang lain menyusukan anak, habis layut2 semua aset :). Tapi pengamal ESP makin power pula aset nya..hehe ..jangan terkejut kalau suami tegur payudara anda makin tegang dan cantik :). Selain itu anda juga akan dapati bahawa kulit anda menjadi semakin cerah, halus dan cantik. Ini kerana penangan ESP dan vitamin C yang bantu pembentukan kolagen kulit dan juga menghidupkan sel kulit baru dan membuang sel kulit lama. 

================================================================================

Semoga info ini bermanfaat untuk anda. Kosnya pun amat berbaloi sebab setiap botol boleh tahan sehingga 4 bulan. Untuk order DAN konsultansi percuma, boleh hubungi saya seperti di bawah:

Read more:

  1. Testimoni set menyusu shaklee
  2. tips tingkatkan susu ibu 
  3. Tips ekskusif dan penduan penyusuan bagi ibu
  4. Cara pemakanan set menyusu shaklee dengan betul
  5. Menu banyakkan susu ibu
  6. Perbandingan harga set menyusu shaklee dengan yang lain
  7. Kaedah banyakkan susu ibu

 ISTIMEWANYA VITAMIN DE ROYALE:

Dengan kami anda bukan sahaja dapat produk, tapi juga kit lengkap untuk anda mulakan set menyusu shaklee ini…FREE GIFT ini akan dihantar bersama-sama dengan set menyusu anda secara percuma. Nilai FREE GIFT ini bersamaan:RM65..Ya..anda untung RM65. e-book milk booster (worth rm65) +Pil box (RM1) + Shaker bottle shaklee (RM10)..

CARA ORDER
===========
✍ PM: http://www.facebook.com/messages/shakleeee
✐ Blog asal: http://vitaminderoyale.blogspot.com/
 Email: saidahhamizah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 014-7207131
#BBM PIN:74DFD5D2
➲ COD Area: Shah Alam

Di dalam entri seterusnya di bawah ini anda akan mendapat informasi tambahan berikut:

[divider]1)Apa produk shaklee untuk ibu menyusu?[divider]

[divider]2)Saya nak try je dulu, apa yang wajib ambil untuk set menyusu bajet?[divider]

[divider]3)Kenapa set menyusu shaklee tidak berkesan?[divider]

[divider]4)Bagaimana cara pengambilan set menyusu shaklee yang betul?[divider]

[divider]5)Apa beza set menyusu shaklee dengan set menyusu Amway?[divider]

[divider]6)Bagaimana set berpantang shaklee boleh banyakkan susu dan kuruskan badan serta memberi tenaga?[divider]

[divider]7)Harga set shaklee untuk ibu menyusu[divider]

 

Apa produk shaklee untuk ibu menyusu?

Komponen set menyusu shaklee yang betul-betul lengkap terbahagi kepada 6 vitamin. Set ini juga dikenali sebagai set 3M (Maxmimum Milk Maker/ Booster). 6 vitamin tersebut adalah:

Vitalea dilengkapi dengan 21 vitamin penting yang disayartakan oleh RDA untuk sesebuah multivitamin. Vitamin B12 yang terkandung di dalamnya lah yang menjadi pemangkin utama untuk membekalkan susu yang banyak kerana ianya mampu membina sel darah merah yang digunakan untuk menghasilkan susu. Selain itu, ia juga melengkapi keperluan vitamin ibu menyusu dan juga membekalkan nutrien yang secukupnya kepada anak. ibu yang tidak mengambil multivitamin akan mendapati susu mereka cair dan ini juga boleh dilihat daripada pertumbuhan anak yang kurang naik berat badan (underweight).

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan kerana mempunyai akar yang panjang sehingga enam meter untuk menyerap segala nutrien di dalam tanah yang tidak boleh diserap oleh tumbuhan biasa yang mempunyai akar yang pendek.Alfalfa juga merupakan sumber klorofil yang tinggi lebih baik daripada spirulina. kandungan utama adalah vitamin A,C,E, Zinc, kalsium dan fosforus. Alfalfa merupakan sumber tumbuhan yang asli yang mampu memberikan nutrien yang baik kepada susu ibu. Ia juga memekatkan darah dan sekaligus memekatkan susu ibu.

 B complex mengandungi kesemua vitamin B yang diperlukan oleh tubuh. B12 merupakan komponen yang paling utama untuk pembentukan susu ibu yang lancar. ia menghalang duktus susu ibu daripada tersumbat dengan cara menghalang pembentukan lemak tidak perlu dan melancarkan peredaran darah. Ia juga memberikan mood happy kepada ibu menyusu dan sekaligus membantu ibu menstimulasi lebih banyak penghasilan susu yang berkualiti.

ESP Shaklee merupakan protein soya bukan jenis tiruan (Non-Genetically Modified Orgasms). GMO Protein daripada brand lain amatlah berbahaya kepada tubuh badan manusia. Keperluan protein untuk setiap individu adalah berbeza. ia mampu bembanyakkan susu ibu kerana susu ibu berasal daripada protein. Jika ibu kekurangan protein, badan juga tidak akan mampu menghasilkan susu yang banyak. Ibu yang menyusu juga mempunyai hormon yang berbeza, sebabitulah ibu yang menyusu pada awalnya tidak akan datang haid selama beberapa bulan ESP juga mampu membantu menyeimbangkan hormon ibu dan menjaga mood ibu.

 Sustained release vitamin C adalah formula yang unik kerana mampu melepaskan vitamin c secara perlahan dalam masa 5 jam. Pelepasan secara berperingkat ini amat penting untuk memastikan tubuh mampu mengekalkan kandungan vitamin C dalam badan dengan lebih lama dan tidak memedihkan perut. Ibu yang menyusu lebih cepat kehilangan vitamin C berbanding mereka yang tidak menyusukan anak kerana vitamin c ibu telah diserap di dalam susu yang dihasilkan. Kekurangan vitamin c akan melemahkan sistem pertahanan badan ibu dan anak, serta melemahkan tulang, gusi dan dan seluruh tubuh ibu. Manakala pemgambilan vitamin C yang mencukupi mampu menguatkan sistem imun ibu dan anak kerana mendapat susu yang kaya dengan vitamin C.

Ostematrix merupakan sumber kalsium yang kaya dengan kalsium, magnesium vitamin D3 dll. Ibu yang menyusu amat memerlukan kalsium yang tinggi untuk menghasilkan susu. namun minum susu sahaja tidak mencukupi kerana kekurangan magnesium dalam badan akan menghalang penyerapan susu yang sempurna oleh badan. Sebab itulah sesetengah orang akan mendapati mereka sakit perut selepas minum susu , atau lactose-intolerant. Inilah sebabnya pentingnya magnesium untuk memastikan susu yang diambil diserap oleh badan dan disalurkan ke tempat yang sepatutnya seperti tulang, gusi, gigi dsb, dan bukan ke perut semata-mata, Ibu menyusu sering kekurangan kalsium, sakit pinggang tulang belakang, gusi, gigi kerana kalsium diserap oleh bayi yang menyusu, Jika ibu kekurangan kalsium. penghasilan susu yang seterusnya akan menjadi lebih sedikit dan menyebabkan anak tak cukup susu.

Saya nak try je dulu, apa yang wajib ambil untuk set menyusu bajet?

Bagi ibu yang baru pertama kali hendak mencuba set menyusu, dan motif utama hanya untuk banyakkan susu bolehlah mencuba 2 komponen set menyusu ini iaitu:

Kedua-dua vitamin ini mampu membanyakkan dan memekatkan susu ibu. Namun, bagi ibu yang ingin memastikan susu mereka penuh khasiat dan cukup nutrisi, perlulah mengambil vitamin yang disarankan di atas. ini adalah kerana susu pekat dan banyak saja tidak cukup jika kurang nutrisi. Nutrisi yang lengkap amat penting untuk menguatkan imun sistem anak kerana setelah anak mencapa i umur 6 bulan ke atas, mereka akan mudah dijangkiti penyakit. Ibu yang bijak akan membuat persediaan awal dengan melengkapkan nutrisi anak supaya lebih kebal daripada penyakit akan datang.

Kenapa set menyusu shaklee tidak berkesan?

Keluhan ini biasa didengari oleh ibu-ibu yang dah ambil set menyusu tetapi tidak menjadi. Ada beberapa faktor yang menyebabkan set menyusu ini tidak berkesan iaitu:

  1. Kurang mengosongkan payudara: Ibu harus ingat susu yang dibiarkan penuh dan tidak dikeluarkan samaada dengan cara pam atau direct feeding akan mengurangkan kuantiti susu seterusnya. ini adalah kerana susu yang dibiarkan penuh di dalam payudara selama 3 jam atau lebih memberikan signal bahawa demand baby semakin berkurangan. Oleh itu, adalah amat penting untuk sentiasa kosongkan payudara dalam masa 3 jam. Jika bayi susu sebelah saja, sebelah lagi haruslah dipam segera. ibu tidak perlu takut jika sebaik sahaja mengepam, anak menangis minta susu, dan susu dah jadi ringan. Ini adalah kerana susu yang ringan bermaksud hanya HINDMILK yang tinggal. Hindmilk inilah yang mengenyangkan anak. Hindmilk ini juga tidak mudah dikeluarkan hanya melalui pam sahaja, kebiasaanya ibu perlu melakukan marmet iaitu picit susu yang akhir sekali kerana ianya agak pekat dan itulah butiran susu yang paling berharga dan mengenyangkan sekali.
  2. Kurang minum air: Ibu yang menyusukan anak memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari. Kekurangan air dalam badan akan menyebabkan pengambilan vitamin ini sia-sia sahaja. ini adalah kerana air lah yang membantu vitamin dapat menyerap di dalam badan dengan sempurna. Tambahan lagi ibu menyusu pasti akan berasa haus samaada setelah benyusukan bayi ataupun setelah pam kerana sudah tentu 80% kandungan susu ibu adalah daripada air. 
  3. Stress: Stress juga merupakan faktor utama susu menjadi kurang. lebih-lebih lagi jika anda terlalu terdesak untuk membuat stok susu yang secukupnya untuk bekalan anak keesokan hari. Stress akan mengurangkan penghasilan susu kerana stimulasi susu melalui otak tidak berjalan dengan sepenuhnya. ibu yang sedang stress perlu rileks dahulu sebelum mengepam susu, alihkan tumpuan kepada perkara lain yang menyenangkan seperti melihat gambar anak. Cubalah lakukannya, dan anda akan mendapati hasil yang berbeza,
  4. Ibu berdiet: Selepas bersalin, selalunya ibu begitu terburu-buru untuk diet dan untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing kembali. Akibatnya, ibu skip makan dan ini menyebabkan susu berkurangan. Ibu tak perlu risau, di bawah ini nanti akan saya berikan info bagaimana hendak kekal kurus sambil menyusu. Selepas itu, jangan takut untuk makan walaupun 4 pinggan nasi sehari, semakin banyak anda makan, semakin banyak susu keluar, dan semakin kurus badan anda. menyusukan bayi dengan kerap dan pump susu yang banyak akan bantu mengecutkan rahim dengan cepat dan mengembalikan bentuk badan yang ideal dengan segera. 
  5. Breast Pump yang tidak sesuai: Ibu harus berani mencuba pelbagai jenis pump susu kerana setiap pump memberikan hasil yang berbeza. Pada pandangan peribadi saya, sudah tentu MEDELA FREESTYLE adalah yang terbaik selain suction yang tidak sakit, penghasilan susu yang banyak dan mudah pump dimana2 saja, tengah drive pun boleh pump. Namun, untuk permulaan kita selalunya bajet, memadai untuk ambil pump yang urah sikit tapi berkualiti harganya dalam RM300++, berbanding medela freestyle yang berharga RM1500 tu. Pump yang saya maksudkan tersebut adalah Spectra dew 300. Kebaikan spectra ni adalah kerana suction nya agak kuat dan mampu menghasilkan susu yang lebih banyak, tapi keburukannya adalah, pump dalam jangka masa yang lama boleh menyakitkan puting susu dan ia tidak didatangkan dengan bateri, oleh itu perlu cari soket untuk dapatkan kuasa elektrik untuk menggunakannya. 

 

Bagaimana cara pengambilan set menyusu shaklee yang betul?

Cara pengambilan set menyusu shaklee yang salah juga boleh menyebabkan ianya tidka berkesan. Berikut saya sediakan cara pengambilan yang betul.

  • Awal pagi: Ambillah breakfast yang berat seperti nasi lemak , mee goreng, atau apa2 sahaja yang anda suka makan, tak kisah kalau banyak lemak pun. ATAU gantikan breakfast dengan bancuh 3 scoop ESP dengan air kegemaran anda. Boleh tengok idea resepi ESP di bawha untuk mempelbagaikan rasa ESP anda.
  • Setengah jam Selepas breakfast: Makan 1 biji vitalea + 1 biji vitamin B + 1 biji vitamin C
  • Minum pagi (dalam jam 10 pagi): Minum milo/horlicks dengan roti atau biskut
  • Makan tengahari: Ambil makanan yang berat dan berlemak pun tak kisah. Selepas makan tengahari, ambil 2 biji Alfalfa.
  • Minum petang: Minum bancuhan ESP 1 scoop
  • Makan Malam: Ambil makanan berat dan berlemak pun tak kisah
  • Sebelum tidur: Ambil 4 biji ostematrix
  • Nota: Ambil alfalfa 2 biji setiap kali selepas breastfeed/ pumping, bermula daripada lepas makan tengahari. Maksimum pengambilan Alfalfa sehari hanya 10 biji, tidak boleh lebih 10 biji.

RESPEI CADANGAN ESP:

PENTING!!

  • Tidak boleh campur ESP dengan air panas melebihi 40 darjah celcius,
  • Wajib minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari. Ini termauk air seperti sup,  minuman harian dsb.
  • Elakkan ambil kopi atau teh setengah jam sebelum mengambil vitamin Shaklee
  • Konsistent pumping atau kosongkan breast dalam masa 3 jam. jangan biarkan breast tidak dikosongkan selama 3 jam lebih.
  • Makan jangan berdiet, kalau boleh 4 pinggan nasi sehari lagi bagus

 

Apa beza set menyusu shaklee dengan set menyusu Amway?

ok, ini snapshot produk menyusu Amway, nanti saya akan beri review setelah saya buat kajian secukupnya..stay tuned…

 

Bagaimana set berpantang shaklee boleh banyakkan susu dan kuruskan badan serta memberi tenaga?

Sila klik link ini untukmengetahui lebih lanjut: http://vitaminderoyale.com/harga-set-menyusu-dan-kurus-shaklee-paling-murah/

Harga set shaklee untuk ibu menyusu

Harga set menyusu shaklee amatlah murah jika dibandingkan dengan set menyusu yang lain:

Hanya RM401 (ahli). Nak dapatan harga istimewa ini? Mari dapatkan dengan saya.

Berapa lama setiap botol ni boleh tahan dan harga ahli?

  • Vitamin B (120 biji): tahan 4 bulan – RM43
  • Vitamin C (180 biji): tahan 6 bulan – RM 74
  • Vitalea (120 biji): tahan 4 bulan – RM71
  • Ostematrix (120 biji): tahan 1 bulan – RM49
  • Alfalfa (330 biji): Tahan 2 bulan – RM43
  • ESP (850g): Tahan 2 bulan – RM121

Nampak tak penjimatan yang anda akan dapat?

Lama tak 4 bulan? Anda akan terperanjat bila tengok botolnya besar2 tau…

Seperti yang saya nyatakn di atas, anda juga akan mendapat FREE GIFT BERIKUT:

  • Free shaker bottle
  • Free pill box shaklee
  • Free e-book Making more milk

[divider]Sekian sahaja penerangan saya buat masa ini, jika anda memerlukan konsultansi dari saya, jangan malu, jangan segan, hubungi saya di:

 

✍ PM link FB saya: http://www.facebook.com/messages/shakleeee atau
 Email: saidahhamizah@gmail.com atau
Call/SMS/WhatsApp: 014-7207131 atau
#BBM PIN:74DFD5D2 atau
➲ COD Area: Shah Alam seksyen 7, seksyen u10