" />

set sakit sendi dan tulang

Sakit sendi dan tulang zaman sekarangni bukan sahaj attack orang berumur , tapi anak muda juga….Puncanya? Kita sendiri nampak kan bagaimana gen y ni lebih kepada tab dan smartphone mereka. Kadang mereka atau kita pun sama ūüôā leka sampai berjam2 mengadap tab.. Habis bateri baru perasan sakit tulang dan sendi….(Cakap kat diri sendiri ni, banyak sangat menaip lately ni, sampai sakit tangan bisa2 tulang rasa cam nak nangis pun ada, tapi bila kena je terus telan ostematrix dan omega guard, lega…cuma bulan pose ni macamana nak telan?…kena tunggu malam juga ..waaa :'(

Lebih memburukkan lagi mereka yang sering sakit sendi dan tulang jika dibiarkan boleh menyebabkan penyakit seperti : rheumatoid arthritis dan osteoporosis. Ini bukan penyakit main2, dan bukan penyakit orang tua saja ye. Nak tahu lebih lanjut, leh klik ke link penyakit tu. 

Shaklee ni memang memahami trend sakit zaman sekarang lebih kepada attack sakit sendi dan tulang ni, so, Shaklee pun keluarkanlah set sakit sendi dan tulang yang terdiri daripada:

‚φ¬†ADVANCED JOINT HEALTH TABLET

Jom tengok demo dlm video ni sikit bagaimana advanced joint health berfungsi

 

Adanced joint health ni diperbuat daripada ekstrak Bowelia aktif (merupakan gam resin daripada pokok Boswellia serrate). Caman rupanya? ha..cam dlm gambar ni. Macam pernah nampak kan? tapi di mana ya? Sebenarnya Boswellia ni dah lama digunakan untuk mengubat penyakit rheumatoid arthritis dan osteoporosis yang saya ada sebutkan di atas tadi.  Boswellia ni juga digunakan oleh pengamal perubatan tradisional sejak lebih 5000 tahun dahulu. Cuma sekarang ni shaklee dah menjadikannya mudahdengan combine semua dalam satu pil. So, tak payahlah susah2 g hutan belantara semata-mata untuk cari pokok ni ye. Boswellia ni ubat paling berkesan untuk sakit sendi, dia ni agen anti-radang semulajadi (so, anda akan lebih yakin yang bila makan AJHT ni hilanng sakit, bukan sebab ada ponstant dalam tu ye, tapi sebab tumbuhan ini). Ia menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Selain Bosewllia, AJHT jug amengandungi ekstrak jagung, zink, tembaga, mangan dan Vitamin C untuk menyalurkan pelincir pada sendi kita. Oleh itu, produk ni memang 100% diperbuat daripada sayuran. 

 

‚Ď°¬†OMEGA GUARD

Omega Guard pula diperbuat dari ikan di laut sahaja ya. Bukan ikan di darat (eh..macam lagu pula :)..Bila kata ikan laut ni, semua jenis ikan laut seperti ikan sardin, makerel, herring dan ikan bilis. Laut pula bukan Laut kat China Selatan tu, tapi cuma laut di Jepun Sahaja. Kenapa JEPUN? sebab laut Hepun merupakan perairan yang sangat dalam dan sejuk. Air jenis ini menyebabkan ikan mengandungi asid lemak yang tidak tepu…yelah kalau laut cetek ala-ala Laut China Selatan, daya ketahanan ikan pun tak sepower ikan yang mampu berenang ke lautan dalam, sebab tu ikan laut cetek lebih banyak lemak berbanding laut dalam. Kalau laut dalam pun banyak lemak, tak dapatlah berenang jauh ke bawah nun.. Oklah balik kepada kelebihan ikan laut dalam ni mengandungi DHA dan EPA yang sangat tinggi dan mampu merendahkan kolestrol dalam darah, menurunkan darah tinggi dan melambatkan pembentukan¬†thrombus (iaitu pembekuan darah), juga men=redakan penyakit lain seperti lelah dan alahan kulit dengan berkesan.¬†Omega Guard shaklee 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan lain. Kebanyaka omega guard lain dihasilkan dari hati ikan, dan bukan ikan itu sendiri, tapi omega guard memang original dariikan itu sendiri. Omega Gurad bertindak sebagai pelincir kepada sendi dan menghalang kesakitan yang luar biasa itu. Selain baik untuk sendi,l ia juga baik untuk perkembangan otak dan mengawal kolestrol. Sesetangah orang yang berbadan gempal mengambil omega guard untuk mengurangkan kolestrol dalam badan, ya betul…ia berfungsi 2 dalam satu untuk mereka: kurangkan sakit sendi akibat obesiti + kurangkan lemak.¬†

 

‚Ďʬ†OSTEMATRIX

Ostematrix adalah kalsium yangmudah diserap oleh badan. Setiap biji ostematrix menyamai minum segelas susu. Yang bestnya ostematrix ni langsung tak de bau macam susu. Setiap tablet ostematrix ni mengandungi: 1000mg kalsium yang mudah diserap oleh badan, 400mg magnesium untuk membantu mudah penyerapan kalisum ke dalam tulang, so bukan sahaja diserap oleh badan, tapi juga tulang, 400IU vitamin D untuk mempercepatkan penyerapan kalisu, Boron untuk mengaktifkan tulang, mangan, tembaga dan zink untuk membina kepadatan tulang…so tulang tak mudah loose org kata..

Pendek kaa set sakit sendi ni paling l;engkap untuk mereka yang sering merasakan bisa dan sakit sendi dan tulang. Kesannya pula sangat cepat seawal 5 hari. JOM tengok sini: TESTIMONI SET SAKIT SENDI DAN TULANG SHAKLEE

Semoga info ini bermanfaat untuk anda. Kosnya pun amat berbaloi sebab setiap botol boleh tahan sehingga 3 bulan. Untuk order DAN konsultansi percuma, boleh hubungi saya seperti di bawah:

===========
CARA ORDER
===========
‚úć PM:¬†http://www.facebook.com/messages/shakleeee
‚úź Blog asal:¬†http://vitaminderoyale.blogspot.com/
 Email: saidahhamizah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 014-7207131
#BBM PIN:74DFD5D2
‚ě≤ COD Area: Shah Alam